mandag 21. januar 2008

Heklet veske av vevgarn


Dette er høstens store prosjekt som er en STOR veske (40 x 50 cm + skulderrem), som jeg tenkte før jeg laget at skulle kunne romme ringperm og litt til når jeg skal ut på noe, men den ble litt større enn jeg hadde tenkt. Hadde også tenkt at jeg skulle lage noen rom innvendig, men det har jeg gitt opp. Lager nok heller en liten veske til mobil og annet. Det får jo god plass i veska. Vesken er laget av arvet garn som er kjøpt inn til billedvev. Jeg heklet vesken etter eget hode og med 3 tråder vevgarn der jeg byttet farge hver gang jeg brukte opp en garnrest. Det er brukt heklenål nr. 7. Vesken er vasket to ganger på 60 grader etter den var ferdig i håp om at den skulle toves og bli mindre, men tovingseffekten var liten. Den dro seg sammen så man ikke ser igjennom, men den ble ikke nevneverdig mindre.



I kveld har jeg klippet vekk alle løse trådender, børstet opp ullen og brodert på blomster med rester av vevgarn.

torsdag 17. januar 2008

Skjerf


Jeg kom på at jeg har glemt å vise fram skjerfet jeg heklet i romjulen. Jeg har brukt 2-trådig garn fra våre egne sauer. Mønsteret er fra Garnstudio.



Som du ser har jeg ikke blokket skjerfet ennå. Jeg er kjempefornøyd med det. Det er litt utover det vanlige, og likevel gikk det på bare noen timer å hekle det.

tirsdag 15. januar 2008

Sjal i englemasker i mohair


To nøster av dette garnet arvet jeg. Det var rester etter en genser som ble strikket av min mor på 80-tallet. Jeg synes aldri at genseren var noe særlig, men mens jeg har heklet har jeg blitt mer og mer glad i fargeskiftningene. Jeg synes ikke det ble like fint på genseren, for der ble det så mye smale striper med ulike farger hit og dit. Kan dessverre ikke vise hva jeg mener, for genseren gikk til hjelpesending for et par år siden.


Her er sjalet. Jeg har ikke festet tråden ennå, og så har jeg laget en liten blomst til å ha på en lukkenål. Den mangler også trådfeste og lukkenålen. Sjalet har på grunn av englemaskene ikke like smale striper som genseren hadde og noen steder blir det faktisk felt med samme farge.

Detaljbilde av de ulike fargene.

lørdag 12. januar 2008

Siste innlegg om skinn for denne gangen

Jeg tenkte jeg skulle vise deg forskjellen på finull og et blandingsskinn med gute-leichester for at du skal se hvor ulike de kan være i glans og struktur.



Til venstre er blandingsskinnet og finullsskinnet til høyre.



Jeg håper du kan se på detaljbildet hvor ulike skinnene er. Da blir det også lettere å forstå at de har ulike bruksområder. Skinnet til venstre kan gjerne brukes til matte eller dekor i stol eller sofa, mens finullsskinnet vil se litt kjedelig ut der. Derimot er det perfekt et sted der utseende ikke er like viktig som den varmende effekten. Det skinnet er fra et eldre dyr, så skinnet er tykkere og derfor er det mer stabilt, hvilket gjør at det ikke glir ned hvis man legger det i et bilsete. Skinnet til venstre vil gli ned fra en stol eller et bilsete, så det må ligge over kanten til pynt heller enn i setet.


Her er et bilde av alle skinnene vi har nå, liggende i en stor haug. Et slikt bilde sier ikke mye, hverken om mengde eller kvalitet. Vil du vite mer om skinnene, så les mine tidligere innlegg eller ta kontakt med meg.

Skinn av blandingsraser

Jeg tror samtlige av skinnene jeg viser fram er blanding av gute og leichester, men det kan være noe som er med finull og leichester.


Dette skinnet har tre ulike farger i bunnen, i mellomskiktet og i tuppene. Det varierer litt på ulike steder av skinnet, men noen steder er tuppene brune, som bildet under viser.




Ennå en detalje fra samme skinn. Bunnen er grå her.


Dette skinnet har en helt annen struktur. Lokkene er mye mindre krøllete.


Detaljbilde fra skinnet over.


Dette skinnet er kortklipt og har mye glans.


Skinn med litt farge på tuppene.


Dette skinnet har lekker krøll synes jeg.

Detalje av skinnet over. Mer informasjon om skinn kan du lese under mine tidligere innlegg.

torsdag 10. januar 2008

Hvite finullskinn


Vi har noen hvite finullsskinn som har hel lengde. Det har vist seg at staplingen (eller hva det kan hete på norsk, har dessverre bare svensk ordforråd på pelsens egenskaper) er heller dårlig, så det tover seg i tuppene på saueskinnene. Hvis ingen vil kjøpe skinnene som de er, for de er veldig myke og gode, så har jeg tenkt å klippe ned til kortere lengde, for da blir problemet borte. Pelsen hos finull består bare av bunnull. Finullen har tynne fibrer med mye krus, som gjør at ullen er veldig myk. Det er sjelden finullen har mye glans. Det skal jeg vise eksempel på i et senere innlegg.


Her er ett annet skinn med hel lengde.


Detaljer fra skinn nr. 2


Her er et lammeskinn. Der er det ikke noe problem med toving. Jeg synes dette skinnet er velig fint.


Her er et kortklipt lammekinn. Det er tenkt til babyer,men jeg bruker det til litt pelssøm.


Dette bildet viser litt mer strukturen i pelsen når det er kortklipt. Det er kjempemykt og godt!


Her er et kortklipt lammeskinn som viser at hvite skinn er sjelden hvite. Denne har en gråaktig flekk på ryggen, og så har den stått og klødd seg så den har fått fram mye lanolin, som har farget pelsen gul.



Her er et tydligere detaljbilde. Våre billigste kortklipte skinn koster 950 SEK. Lengre pels gir høyere pris.

onsdag 9. januar 2008

Englemaskesjal



Her er det litt lettere å se enn med den bakgrunnen jeg hadde tidligere. Legger ved et par detaljbilder også, så glittergarnet synes ordentlig.



Guteskinn

Her er et skinn av voksen gute. Pelsen er veldig varierende på gutefår.



Detaljer der det synes at deler av pelsen er tovet.


Her ser man at det er ulik farge i bunnen enn på toppullen.
Dette skinnet har kortklipt pels. Nettopp dette er nydelig i sine fargenyanser synes jeg. Dete r bare disse to skinnene vi har nå. Gute er populært. Vi får nok flere skinn i sommer.

Skinn


Dette er et svart finullskinn. Tuppene er solblekte. Neste bilde viser litt mer av strukturen i pelsen.



Dette er et svart kortklipt skinn, men det ser i virkeligheten brunere ut.



Her kommer det tydeligere fram at det er brunfarge i de svarte skinnene.


Dette skinnet har hvite flekker. Jeg tror faktisk det regnes som et svart skinn, selv om det er såpass lyst, men det kan være brunt.


Her kommer forskjellen på brunt og svart skinn tydeligere fram. Har dessverre ingen hele brune skinn nå.

Dette er jo ikke noe jeg har laget, men bra å vise fram hva vi har. Jeg har prøvd meg litt på skinnsøm og det er gøy, men det har ikke så stor prioritet ettersom vi aldri har sprengkulde her vi bor. Hadde vært noe annet hvis jeg hadde visst at det som ble laget kunne brukes endel også. Synes det er synd å lage barnepelslue som bare brukes en dag eller to før den blir for liten.


Jeg viser bare fram svarte og brune finullsskinn i dette innlegget, så kommer det mer etter hvert. De svarte ser mørkebrune ut og de brune er lysere brune. Det er store forskjeller i fargenyanser. Noe helt brunt skinn har vi ikke nå, for de har vi solgt alle av, men nye lam slaktes i februar, så utpå sommeren finnes det nok igjen.. Prisen på skinnene ligger på 950 SEK og oppover til 1850 SEK idag. De er vaskbare. De kortklipte er i hovedsak klippet for babyskinn, men passer også til pelssøm. De lengre er gode i en stol eller liggende over sofakanten så man kan dra det ned over seg som et pledd.

fredag 4. januar 2008

Sjal i englemasker

Ikke så lett å se med det gulvet som bakgrunn, men dette er et glitrende sjal i englemasker. Skal prøve å få tatt et bedre bilde snart.



Mer handling på nettet

Denne gangen har jeg bestilt bøker fra Adlibris.com:

SOLHEIM, BRITT:SKINNFELLER DU KAN LAGE SELV
WARBERG, HERDIS:GIMPING
BURSELL, JOHAN:VIRKA KLÄDER I NYSKAPANDE DESIGN
KNIGHT, ERIKA:ENKEL VIRKNING

Gleder meg til de kommer. Jeg fikk Britt Solheims sin fine bok i hånden onsdag, og da måtte jeg jo bare skaffe meg en egen. Den er veldig fin. Resten er slike bøker jeg tenkte at jeg kjøper med det samme når jeg har lagt inn en bestilling.

Nytt år og smått som ble hekla til jul

GODT NYTT ÅR!

Noen av disse har jeg vist fram tidligere med henvisning til hvor det finnes mønster. Vet ikke lenger hvor jeg har funnet alt, men har noen linker på notatblokken: http://picasaweb.google.com/fuertes.viviana/SniegpRslas/photo#5102349143745577906
http://picasaweb.google.com/fuertes.viviana/SniegpRslas/photo#5102349105090872162
http://picasaweb.google.com/fuertes.viviana/SniegpRslas/photo#5102349053551264514
http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=104&d_id=46&lang=no