lørdag 15. november 2008

Mitt første mumitroll ferdig

Mumitrollet er endelig ferdig. Det er bare en uke for sent. Det hvite garnet er et novitagarn. 7 veljestä bröder, står det på det og det er 75 % ull og 25 % polyamid. Det svarte garnet er rester av vevgarn. Mønsteret fant jeg hos http://www.annebauer.dk/haeklet_mumitrold.htm.



Jeg synes øynene ble veldig firkantet, men det var vanskelig å unngå det. Jeg synes igrunn halen ble best, men blir det flere, så vet jeg i hvertfall hva jeg ikke ble fornøyd med denne gangen, så det kan forbedres.


Alt i alt synes jeg det ble en åpenhjertig liten venn til minstemann i familien. Jeg gjetter på at han er mellom 30 og 40 cm lang.




onsdag 12. november 2008

Pannebånd


Søsteren min har strikket pannebånd til meg, men jeg måtte selv sy på perler. Det bør nok presses litt også, så det blir litt jevnere kant nederst.

mandag 10. november 2008

Et mumitroll blir til

Nå måtte jeg bare vise hva jeg holder på å lage. Jeg skulle blitt ferdig til i går, for minstemann fylte 2 år da, men noen dager til trenger jeg visst.


Det som gjenstår er armer, ører, øyne og hale.




Lue og skjerf

Dette er ikke mitt verk, men søsteren min som har laget. Herlig lue og skjerf til 2-åringen i opalgarn som jeg fikk på Gardermotreffet jeg var på i høst. Lue er i rillestrikk og så elastisk at den passer meg også. Skjerfet er mest rettstrikket, men har en kant med mønster rundt. Den ikke helt rene, men matchende genseren er i økologisk bomull og har teksten "Save the planet - live organic" på magen.


tirsdag 4. november 2008

Lammeskinn av gute

Vi har fått hjem noen skinn fra gutelam vi har sendt på slagt. Skinnene er vaskbare på ullprogram og koster 1200 SEK. Forøvrig har jeg vist skinn tidligere i bloggen. Mange av dem har vi fremdeles, men noen er solgt. Er du interessert, så er det bare å ta kontakt.