lørdag 25. april 2009

Sjal nr 3 er ferdig

Ettersom det skulle være sjøtema i bryllupet, ble det laget brosjer av skjell, litt leire og sikkerhetsnåler. Disse er til for å feste sjalene.


Litt lyst bilde, men er det ikke litt skjell-, hav- og fiskenett-følelse over de tre sjalene.



Jeg måtte bare legge de ut på gulvet for å prøve å få et oversiktsbilde. Det var ikke lett. Det varierer 5 omganger fra minste til mellomste og fra mellomste til største sjal. Jeg tror det blir bra. Jeg håper brudepikene synes det er litt gøy å få sjalene med brosjer som minne fra bryllupet ettersom brudepikekjolene ble lånt. Sjalene er heklet med Rowan Damask serpentine og heklenål nr 6. Mønster er inspirert av http://muffinmamma.blogspot.com/2007/11/halstrkle-p-en-dag.html men tilpasset slik jeg ville ha det. Fastmaskekant rundt var helt nødvendig for å få litt stabilitet i sjalet og en stavmaskeomgang fikk avslutte i nederkant. Jeg brukte litt under 100 g på det minste sjalet, ca 100 g på det mellomste og ca 175 g på det største.

Babette er ferdig!



Nå er jeg fornøyd, for nå er teppet endelig ferdig. 126 x 196 cm er størrelsen og jeg har brukt 7 veljestä bröder fra Novita og heklenål nr 5 . Etter vask ble teppet kjempemykt og godt. Teppet veier 1942 gram.



Fargegjengivelse er vanskelig. Oversiktsbildet er alt for lyst, mens bilde nr 2 har en ganske bra gjengivelse på midten av teppet, men ikke nærmest, der det er for lyst og lengst bak der det er mer grønt enn i virkeligheten.



Detaljbilde av et hjørne. Fargene er ganske bra på dette bildet. Jeg har alle fargene en rad rundt som en ramme rundt rutene. Det er ikke lett å få teppet helt rett, så det får helt enkelt bare være litt sjevt her og der. Om ikke annet, så beviser det at det er håndlaget. Det skal bli spennende å høre mottakers respons. Teppet gis bort i bryllupspresang 25. april.

onsdag 22. april 2009

Sjal nr 2 er ferdig.

Nå har jeg ikke tatt bilde ennå, så det kommer senere, men det første sjalet er til en 7-åring og det fikk 40 omganger. Sjal nr 2 er til en 5-åring og har fått 35 omganger. Det siste sjalet skal bli til en 9-åring, og det regner jeg med å fullføre torsdag.

Sjal til brudepike

5. april skal 3 brudepiker ha sjal laget av meg, så det er på tide å få ferdig det nå. Det første er ferdig nå.





Detaljbilde. Mer detaljer om garn og heklenål kommer etter at jeg har fullført flere sjal.