fredag 10. september 2010

Garnfarging med konditorfarger

Nå har jeg prøvd meg på garnfarging med helt vanlige farger for farging av mat. Man skal ha gryte med vann og eddik i og varme opp til ca 93 grader, deretter tar man kjelen av plata, heller på farge og gir det ny runde på plata. En liten ulykke inntraff. Jeg så ikke nøye nok på blåfargen fra cacas. Den var ikke vannløselig, men fettløselig. Det funker ikke. Jeg brukte litt vanlige farger fra matbutikken, men så ville jeg teste ut mine wiltonfarger også. Wiltonfargen spedde jeg ut med vann først.



Første omgang var blå og rød.

Deretter prøvde jeg meg med turkis og grønn.


Jeg er godt fornøyd med resultatet, men har ikke kommet på hva jeg skal lage ennå. Det er ca 300 gram av hver farge, og garnet er litt for kløende til å ha rett på kroppen synes øvrige familiemedlemmer. Garnet er forresten fra egne sauer.

3 kommentarer:

Snuppesnella sa...

Utrolig flotte farger ! Må være kjekt at det er fra egne sauer. ;)

Anonym sa...

Nydelige farger, og så gøy at det er ull fra egne sauer!
Kanskje du kan strikke votter av det?
Hilsen fra Inghild :-)

Be-ty sa...

Nå ble jeg imponert! Så moro å ha leget både garn og farge - fullstendig egenprodusert garn :))