torsdag 10. januar 2008

Hvite finullskinn


Vi har noen hvite finullsskinn som har hel lengde. Det har vist seg at staplingen (eller hva det kan hete på norsk, har dessverre bare svensk ordforråd på pelsens egenskaper) er heller dårlig, så det tover seg i tuppene på saueskinnene. Hvis ingen vil kjøpe skinnene som de er, for de er veldig myke og gode, så har jeg tenkt å klippe ned til kortere lengde, for da blir problemet borte. Pelsen hos finull består bare av bunnull. Finullen har tynne fibrer med mye krus, som gjør at ullen er veldig myk. Det er sjelden finullen har mye glans. Det skal jeg vise eksempel på i et senere innlegg.


Her er ett annet skinn med hel lengde.


Detaljer fra skinn nr. 2


Her er et lammeskinn. Der er det ikke noe problem med toving. Jeg synes dette skinnet er velig fint.


Her er et kortklipt lammekinn. Det er tenkt til babyer,men jeg bruker det til litt pelssøm.


Dette bildet viser litt mer strukturen i pelsen når det er kortklipt. Det er kjempemykt og godt!


Her er et kortklipt lammeskinn som viser at hvite skinn er sjelden hvite. Denne har en gråaktig flekk på ryggen, og så har den stått og klødd seg så den har fått fram mye lanolin, som har farget pelsen gul.Her er et tydligere detaljbilde. Våre billigste kortklipte skinn koster 950 SEK. Lengre pels gir høyere pris.

2 kommentarer:

Willewira sa...

Vilka underbart fina skinn!!!
Jag har lagt upp dem på min sida och länkat vidare till din.
Tycker att fler borde se dem.

Kanske jag köper ett vitt av dig så småningom...

Kram/A

Rødhetta sa...

Mange fine skinn. Syns fellene med hel lenge er finest jeg. Klippte finull skinn må være topp til vognposer ol.Glerer meg til vi får våre feller tilbake fra garveriet.